Vältä jouluruuhka – huomioi nämä lomaliikenteessä

Tien päällä 14.12.2017

jaa:

Kinkku takakontissa ja hymy huulilla joulun viettoon! Älä anna ruuhkien syödä joulumieltäsi – starttaa rentouttava loma jo kotipihasta vinkkiemme avulla.

Aikainen auto ruuhkat väistää

Ruuhkahuippujen välttämiseksi kannattaa matkaan lähteä aikaisin aamulla. Useimmiten lomaliikenne on ruuhkaisinta klo 13-20 välillä.

Pysy kartalla liikenteen mahdollisista häiriöistä

Onnettomuudet ja tietyöt ruuhkauttavat lomaliikenteen käden käänteessä ja pian parin tunnin automatka on vienyt puolet päivästä. Pysy kartalla ruuhkaisimmista teistä ja valitse reittisi viisaasti. Liikenneviraston liikennetilanne-palvelusta näet koko Suomen liikenteen tilanteen lähes reaaliajassa.

Panosta viihtyvyyteen

Matkanteko on huomattavasti mukavampaa, kun stereoissa pauhaa mukaansatempaava soittolista, sivistävä äänikirja tai viihdyttävä podcast. Muista pakata mukaasi myös pientä syötävää ja juotavaa, jotta energiatasosi pysyy korkealla perille asti. Lisää niksejä viihtyvyyden parantamiseksi löydät artikkelistamme Viisi vinkkiä pitkälle automatkalle.

Perusasiat kuntoon neljän kohdan tarkistuslistan avulla

Suomen talvi ei sääennusteita katso. Varmistamalla alla listattujen asioiden olevan kunnossa selviät yllättävistäkin sääolosuhteista ilman, että matka-aika pitenee:

  1. Renkaiden ilmanpaineet kohdallaan
  2. Lasinpesunestesäiliö täytetty
  3. Ajovalot puhtaana ja toiminnassa
  4. Pyyhkijät kunnossa

Rentouttavia ja turvallisia kilometrejä myös lomien aikaan!

jaa:

Lue myös

Älä ohita hirvivaroitusta välinpitämättömänä

Hirvionnettomuuksien vaara on suurimmillaan syksyisin metsästyskauden alkaessa. Hirvistä varoittavan liikennemerkin kohdalla kaasua on syytä höllätä.

Tien päällä 15.10.2018

Muistilista autoilijan syksyyn: oletko valmis syyspimeään?

Valot, renkaat, jääraappa, lukkosulat ja mitä muuta? Kokosimme kattavan listan syksyllä muistettavista autoasioista.

Tien päällä 26.09.2018

Liikennepsykologi: Turvallinen matka on valinta

Liikenneturvallisuus riippuu pitkälti kuljettajan luonteesta, tavoista ja ominaisuuksista. Sekä ympäröivästä kulttuurista, kuten työpaikan sovituista tavoista, sanoo liikennepsykologi, Liikenneturvan kouluttaja Mika Hatakka

Tien päällä 08.08.2018

Mitä tehdä, kun rengas puhkeaa tien päällä?

Joskus rengas puhkeaa huonossa paikassa ja pahaan aikaan, jolloin renkaanvaihto tuntuu mahdottomalta. Mikä silloin neuvoksi?

Tien päällä 06.08.2018