Työsuhdeautoilijan kevät: pesetä tiesuola laseista ja helmoista

Tien päällä 09.03.2018

jaa:

Lämpötila sahaa keväällä nollan molemmin puolin erityisesti eteläisessä Suomessa. Tiesuolan peseminen on turvallisuudesta huolehtimista.

Teiden sulamisvedet ja suolasohjo aiheuttavat harmia autoilijoille: tiesuola värjää tuulilasin harmaaksi ja kertyy auton helmoihin paksuksikin kalvoksi. Näkymä tuulilasista on huono ja pesunestettä kuluu litroittain.

Tiesuolaa käytetään tienpinnan jääkerroksen ja lumen sulattamiseen. Talvella teiden suolaamiseen käytetään natriumkloridia. Keliolosuhteista riippuen suola levitetään tielle joko rakeisena tai valmiina veden ja suolan liuoksena.

- Tiesuolasta tuulilasiin muodostunut kalvo saattaa aiheuttaa vastaantulevan auton valoista prisman kuljettajan näkökenttään ja häiritä ajoa. Keväällä matalalta paistava aurinko vain vaikeuttaa olosuhteita, toteaa teknisten asiantuntijapalveluiden päällikkö Heikki Helevä LeasePlan Finland Oy:stä.

- Työsuhdeautoilijoille suosittelemme auton ulkopesua 1–2 kertaa kuukaudessa, tarpeen mukaan jopa useammin.

Mitä pidempään tiesuola on auton kyljissä maalipinnoilla, sitä haitallisempi on sen vahingoittava vaikutus. Pitkään kiinni ollut suola irtoaa yhä vaikeammin. Pinttynyt lika vaurioittaa maalipintaa ja sitoo kosteutta. Varsinkin lämpimässä tilassa säilytetty likainen auto on erittäin altis suolan aiheuttamille ruostevaurioille.

- Usein kuulee, että autoilijoita turhauttaa auton peseminen, koska se likaantuu jo heti seuraavan päivän ajossa. Huonontunut ajonäkyvyys on aina turvallisuusriski, jota ei voi aliarvioida. Pesut ja sisäpuhdistukset ovat sopimuksiimme sisällytettävä lisäpalvelu. Työsuhdeautoilijan on siis hyvä olla tietoinen oman yrityksen linjauksista, Helevä muistuttaa. 

Vinkit auton pesuun ja tuulilasin sisäpuhdistukseen

Osa autoilijoista pelkää, että auton peseminen pienelläkin pakkasella jäädyttää ovien tiivisteet ja lukot. Kokosimme muistilistat siitä, mitä autoilijan on huomioitava ennen ja jälkeen pesun. Tutustu konkreettisiin ohjeisiin tässä Liikkellä.fi-artikkelissamme.


Tuulilasi on syytä puhdistaa ulkopinnan ohella säännöllisesti myös sisäpuolelta, sillä likainen tuulilasin sisäpinta aiheuttaa valon taittumisesta johtuvaa häikäisyä. Tuulilasin häikäisy on sitä suurempaa, mitä likaisempi lasi on. Lue vinkkimme vaivattomaan tuulilasin sisäpuhdistukseen tästä artikkelista.
 

jaa:

Tilaa kirjoitukset

Lähetämme uudet sisällöt sähköpostiisi kuukausittain.

 

Lue myös

Autoilijan muistilista talveen – näin vältät tuulilasivauriot ja pakkasen aiheuttamat ongelmat

Varautumalla oikeaoppisesti talveen ehkäiset pakkasesta aiheutuvia ongelmia, huurtumista sekä tuulilasiin lentävien nastojen aiheuttamia tuhoja.

Tien päällä 05.01.2018

Vältä jouluruuhka – huomioi nämä lomaliikenteessä

Kinkku takakontissa ja hymy huulilla joulun viettoon! Älä anna ruuhkien syödä joulumieltäsi – starttaa rentouttava loma jo kotipihasta vinkkiemme avulla.

Tien päällä 14.12.2017

Viisi konkreettista vinkkiä: näin vältät hirvikolarin

400 kg painavan hirven tärähtäessä tuulilasiin seuraa pahaa jälkeä. Pidä nämä vinkit hirvikolarin välttämiseksi mielessä ja kruisaile ehjänä perille asti.

Tien päällä 11.12.2017