Yhä useampi pakettiauto on leasingrahoitteinen

Faktaa työsuhdeautoilusta 30.05.2018

jaa:

Nissanin alkuvuodesta teettämän tutkimuksen mukaan leasingin osuus pakettiautojen rahoitusmuotona on yhä useamman yrityksen lähitulevaisuuden valinta. Leasingin joustavuus tulee edelleen monelle yllätyksenä, kertoo LeasePlanin Key Account Manager Tiina Märijärvi.

Peräti viidennes (20%) Nissanin pakettiautopäättäjäkyselyyn vastanneista kertoi organisaationsa lisäävän lähitulevaisuudessa leasingrahoituksen osuutta pakettiautojen rahoittamisessa. Tutkimusta varten haastateltiin 130 pakettiautopäättäjää ja se oli jatkoa vuonna 2013 toteutetulle kyselylle.

Trendi on ollut sama viimeisten vuosien ajan. Tutkimuksen toteuttaneen Value Clinicin erillisestä omarahoitteisesta tutkimuksesta selviää, että vuoteen 2020 mennessä omistaminen ja leasing ovat jo lähes tasapäisiä rahoitusmuotoja. LeasePlanin Key Account Manager Tiina Märijärvi ei ole tuloksista yllättynyt.

- Suomalainen pitkä omistamisen perinne on alkanut väistyä. Niin yritykset kuin kuluttajatkin miettivät yhä enemmän, haluavatko pistää rahan seisomaan autoon vai johonkin tuottavampaan käyttöön.

 

Leasingiin liittyvä tietoisuus on kasvanut

Yleisin harhaluulo on Märijärven mukaan edelleen se, että leasing on aina tietynlaista ja valmiiksi lukittua.

- Leasingrahoituksen voi ja se tuleekin aina muokata mieleisekseen yrityksen omista tarpeista käsin. Kun kumppani on oikea, leasing rahoitusmuotona on loppujen lopuksi hyvin joustava, Märijärvi sanoo.

Märijärvi huomauttaa, että leasing ei ole myöskään joko-tai -kysymys. Erityisesti useamman auton yrityksissä osa autoista voi olla omassa omistuksessa ja osa liisattuja, myös keskenään erilaisiin leasingsopimuksin. Tämä korostuu tuotantoautoja käyttävissä yrityksissä, joissa autoja käytetään hyvin erilaisiin tarkoituksiin. Autojen rahoitusta voi tällöin käyttötarkoituksen ja järkevyyden mukaan pilkkoa omistamisen ja leasingin välillä juuri omalle yritykselle sopivalla tavalla.

Useiden rahoitusmuotojen hyödyntäminen on tietoinen valinta

 

Omistusautojen todellisia kustannuksia ei tunneta

Ehkä hieman yllättäen autojen omistamista perustellaan usein läpinäkyvyydellä. Kuitenkin juuri omistusautokantojen todellisia kustannuksia harvoin tiedetään tai niitä on vaikea hahmottaa, oli kyse yksittäisestä pakettiautosta tai suuremmasta tuotantoautokannasta. Hankintahinta tiedetään kyllä, ehkä käyttökulujakin, mutta auton elinkaaren kokonaiskustannukset on jo haastavampi hahmottaa. Leasingissä kaikki kulut tulevat näkyviksi ja paremmin ennakoitaviksi.

- Hankintahinta on vain pieni osa kokonaiskustannuksesta. Mitä autoja yritykseen hankitaan, millainen auto ja mikä kokoluokka on järkevä mihinkin käyttötarkoitukseen, mikä varustelu palvelee parhaiten ja tuottavuutta lisäten, nämä kaikki vaikuttavat paljon kokonaiskustannuksiin, Märijärvi luettelee.

Tiedätkö, mitä autoilu yrityksessäsi todella maksaa?

Oma tärkeä näkökulmansa laskelmassa on vielä riskien kantaminen, halutaanko se pitää itsellä vai ulkoistaa. Nopeasti tullaankin perustavanlaatuisen kysymyksen äärelle: onko yrityksessä tarpeeksi osaamista ja aikaa autokysymysten pohtimiseen ja hoitamiseen, varsinkin jos auto on bisneksen tekemisen väline, jonka pitäisi tuottaa. Yhä useampi päätyykin leasingiin, koska raha halutaan laittaa tuottavampaan tarkoitukseen. Rahan lisäksi vaakakupissa painaa vaivattomuus.  

Hyvin palveleva leasingkumppani pystyykin etsimään toimivimmat ratkaisut kullekin yritykselle. Se vaatii kokemusta, tietotaitoa ja joustavuutta. LeasePlanilla markkinoiden suurinta palvelupalettia ja valtavan automassan pyörittämisestä syntyvää dataa pystytään hyödyntämään sekä pk-yritysten että suuryritysten hyväksi.

- Toimiva ja kannattava leasing on mahdollista ihan minkä kokoiselle yritykselle tahansa. Nyt tehty tutkimus osoittaa saman, jonka näemme päivittäin työssämme – leasing on yhä useamman yrityksen ratkaisu autokannan rahoitukseen, sanoo Märijärvi.

Heräsikö kiinnostus? Lue kaikki pakettiauton leasingista

jaa:

Tilaa kirjoitukset

Lähetämme uudet sisällöt sähköpostiisi kuukausittain.

 

Lue myös

Uusi BMW 3-sarjan sedan – laadukas työsuhdeauto

Oman segmenttinsä mittapuu, BMW 3-sarja, on uudistusten ansiosta jälleen yksi automaailman houkuttelevimmista autoista. Suosituimpien leasing-autojen joukossa vuosi toisensa jälkeen olevalla autolla on kuitenkin myös odotuksia lunastettavana. LeasePlanin huoltoleasing on vaivaton tapa hankkia alle uutuusmalli.

Faktaa työsuhdeautoilusta 08.03.2019

Hyödynnä veroetu hankkimalla työsuhdeauto vielä tänä vuonna

Hankkimalla työsuhdeauton käyttöösi vielä vuoden 2018 puolella, kuittaat itsellesi pienemmän verotusarvon jo vuodelle 2021. Auton kolmantena käyttövuonna tämä tarkoittaa jo satasien säästöä. LeasePlanin asiantuntijat etsivät allesi uuden, turvallisen auton nopeasti ja luotettavasti. 

Faktaa työsuhdeautoilusta 04.12.2018

Kaikki pakettiauton leasingista

Tarvitsetko työssäsi pakettiautoa? Pakettiauton leasing on omistamista vaivattomampi, huolettomampi ja helpommin budjetoitava ratkaisu. Se sopii kaikille yrityksille, jotka tarvitsevat käyttöönsä 1–500 pakettiautoa. Tälle sivulle olemme koonneet runsaasti pakettiautoihin liittyvää materiaalia – ole hyvä!

Faktaa työsuhdeautoilusta 28.09.2018

Mitä koeajossa on otettava huomioon?

Sisätilat, vaihteisto, toiminnallisuudet, näkyvyys… Mihin seikkoihin työsuhdeautoilijan tulisi kiinnittää huomio uutta autoa koeajaessaan?

Faktaa työsuhdeautoilusta 06.09.2018