Mitä koeajossa on otettava huomioon?

Faktaa työsuhdeautoilusta 06.09.2018

jaa:

Sisätilat, vaihteisto, toiminnallisuudet, näkyvyys… Mihin seikkoihin työsuhdeautoilijan tulisi kiinnittää huomio uutta autoa koeajaessaan?

Markkinat tarjoavat huikean määrän automerkkejä, korimalleja, vetotapoja, vaihteisto- ja moottorivaihtoehtoja sekä lisävarusteita. Auton valinta on aina subjektiivinen päätös, johon vaikuttavat henkilökohtaiset mieltymykset ja auton käyttötarkoitus.

- Suosittelen koeajamaan runsaasti eri vaihtoehtoja, sillä sitä kautta voi löytää mieleisen merkin ja mallin, joka ei olisi muutoin tullut mieleenkään. Monestihan  automerkkejä kohtaan on ennakkoasenteita, mutta ne voivat muuttua autoa kokeillessa, kertoo teknisten asiantuntijapalveluiden päällikkö Heikki Helevä LeasePlanilta.

Helevä suosittelee, että koeajoille suunnataan ympäristöihin, joissa autoa tullaan enimmäkseen käyttämään.

- Käyttöympäristö vaikuttaa siihen, startataanko autoliikkeen pihasta ketterään kaupunkiajoon vai vaikkapa pitkän matkan ajoon moottoritielle.

Koeajoon valmistautuminen on hyvä aloittaa ajanvarauksen tekemisellä ja reitin suunnittelemisella. 

 

 

 

 

 

 

 

Mihin seikkoihin koeajossa olisi kiinnitettävä huomio?

Itse koeajossa kuljettajan on tarkkailtava ajomukavuuden lisäksi vaihteiston toimintaa eri ajotilanteissa, sisätilojen viihtyisyyttä ja muunneltavuutta, näkyvyyttä, moderneja toiminnallisuuksia ja luonnollisesti myös auton ulkonäköä.

Koeajoon kannattaa valita eri merkkisiä autoja sillä vaihteistolla, johon on päätymässä.

- Automaattivaihteistojakin on monentyyppisiä. Kaikkien automaattivaihteistojen ominaisuudet eivät välttämättä miellytä kaikkia. Esimerkiksi ryömittämisen sujuvuudella voi olla suuri merkitys kuljettajalle, joka vetää paljon perävaunua tai pysäköi usein taskuparkkiin, Helevä muistuttaa.

- Yksi olennaisista yksityiskohdista ovat istuinten säädöt. Jos tuntuu, ettei mukavaa ajoasentoa löydy, kannattaa joko kokeilla toista autoa tai kysyä myyjältä, on malliin saatavilla muunlaisia penkkejä lisävarusteena.

 

Lue tästä, kuinka lisävarusteet viimeistelevät työsuhdeauton!

jaa:

Lue myös

Pakettiauton varustelun ABC

Pakettiauton varustelulla saavutetaan merkittäviä hyötyjä yrityksen koosta riippumatta. Näin se käy!

Faktaa työsuhdeautoilusta 02.05.2019

Kaikki pakettiauton leasingista

Monelle yritykselle pakettiauto on yksi tärkeimmistä työvälineistä: jos auto seisoo, työt seisovat. Leasingin avulla saat auton sekä kaikki sen palvelut – korjauksista ja sijaisautoista vakuutuksiin – yhdellä, kiinteällä kuukausihinnalla. Tälle sivulle olemme koonneet runsaasti pakettiautoihin liittyvää materiaalia. Tutustu sisältöihin alta!

Faktaa työsuhdeautoilusta 02.05.2019

Ajoneuvojen päästömittaukset menevät uusiksi – tätä tarkoittaa WLTP

Ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen mittaustapa muuttuu. Uusi tapa WLTP on entistä tiukempi, mikä tarkoittaa sitä, että päästölukemat nousevat. Ensimmäisenä uuteen mittaustapaan siirtyivät henkilöautot, nyt vuorossa ovat pakettiautot. Siirtymäaika on parhaillaan menossa, mutta vaikutukset esimerkiksi autoverotuksen lopulliseen muotoon ovat vielä epäselviä.

Faktaa työsuhdeautoilusta 25.04.2019

Uutta WLTP-päästömittaustapaa aletaan soveltaa myös pakettiautoihin

Ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen uusi mittaustapa WLTP laajenee koskemaan myös pakettiautoja. Tämä tarkoittaa ajoneuvokohtaisten CO2-lukemien nousua, mikä puolestaan nostaa autoveroa. Uusi pakettiauto kannattaakin tilata hyvissä ajoin ennen kuin muutokset syyskuussa astuvat voimaan.

Faktaa työsuhdeautoilusta 25.04.2019