Mitä koeajossa on otettava huomioon?

Faktaa työsuhdeautoilusta 06.09.2018

jaa:

Sisätilat, vaihteisto, toiminnallisuudet, näkyvyys… Mihin seikkoihin työsuhdeautoilijan tulisi kiinnittää huomio uutta autoa koeajaessaan?

Markkinat tarjoavat huikean määrän automerkkejä, korimalleja, vetotapoja, vaihteisto- ja moottorivaihtoehtoja sekä lisävarusteita. Auton valinta on aina subjektiivinen päätös, johon vaikuttavat henkilökohtaiset mieltymykset ja auton käyttötarkoitus.

- Suosittelen koeajamaan runsaasti eri vaihtoehtoja, sillä sitä kautta voi löytää mieleisen merkin ja mallin, joka ei olisi muutoin tullut mieleenkään. Monestihan  automerkkejä kohtaan on ennakkoasenteita, mutta ne voivat muuttua autoa kokeillessa, kertoo teknisten asiantuntijapalveluiden päällikkö Heikki Helevä LeasePlanilta.

Helevä suosittelee, että koeajoille suunnataan ympäristöihin, joissa autoa tullaan enimmäkseen käyttämään.

- Käyttöympäristö vaikuttaa siihen, startataanko autoliikkeen pihasta ketterään kaupunkiajoon vai vaikkapa pitkän matkan ajoon moottoritielle.

Koeajoon valmistautuminen on hyvä aloittaa ajanvarauksen tekemisellä ja reitin suunnittelemisella. 

 

 

 

 

 

 

 

Mihin seikkoihin koeajossa olisi kiinnitettävä huomio?

Itse koeajossa kuljettajan on tarkkailtava ajomukavuuden lisäksi vaihteiston toimintaa eri ajotilanteissa, sisätilojen viihtyisyyttä ja muunneltavuutta, näkyvyyttä, moderneja toiminnallisuuksia ja luonnollisesti myös auton ulkonäköä.

Koeajoon kannattaa valita eri merkkisiä autoja sillä vaihteistolla, johon on päätymässä.

- Automaattivaihteistojakin on monentyyppisiä. Kaikkien automaattivaihteistojen ominaisuudet eivät välttämättä miellytä kaikkia. Esimerkiksi ryömittämisen sujuvuudella voi olla suuri merkitys kuljettajalle, joka vetää paljon perävaunua tai pysäköi usein taskuparkkiin, Helevä muistuttaa.

- Yksi olennaisista yksityiskohdista ovat istuinten säädöt. Jos tuntuu, ettei mukavaa ajoasentoa löydy, kannattaa joko kokeilla toista autoa tai kysyä myyjältä, on malliin saatavilla muunlaisia penkkejä lisävarusteena.

 

Lue tästä, kuinka lisävarusteet viimeistelevät työsuhdeauton!

jaa:

Tilaa kirjoitukset

Lähetämme uudet sisällöt sähköpostiisi kuukausittain.

 

Lue myös

Uusi BMW 3-sarjan sedan – laadukas työsuhdeauto

Oman segmenttinsä mittapuu, BMW 3-sarja, on uudistusten ansiosta jälleen yksi automaailman houkuttelevimmista autoista. Suosituimpien leasing-autojen joukossa vuosi toisensa jälkeen olevalla autolla on kuitenkin myös odotuksia lunastettavana. LeasePlanin huoltoleasing on vaivaton tapa hankkia alle uutuusmalli.

Faktaa työsuhdeautoilusta 08.03.2019

Hyödynnä veroetu hankkimalla työsuhdeauto vielä tänä vuonna

Hankkimalla työsuhdeauton käyttöösi vielä vuoden 2018 puolella, kuittaat itsellesi pienemmän verotusarvon jo vuodelle 2021. Auton kolmantena käyttövuonna tämä tarkoittaa jo satasien säästöä. LeasePlanin asiantuntijat etsivät allesi uuden, turvallisen auton nopeasti ja luotettavasti. 

Faktaa työsuhdeautoilusta 04.12.2018

Kaikki pakettiauton leasingista

Tarvitsetko työssäsi pakettiautoa? Pakettiauton leasing on omistamista vaivattomampi, huolettomampi ja helpommin budjetoitava ratkaisu. Se sopii kaikille yrityksille, jotka tarvitsevat käyttöönsä 1–500 pakettiautoa. Tälle sivulle olemme koonneet runsaasti pakettiautoihin liittyvää materiaalia – ole hyvä!

Faktaa työsuhdeautoilusta 28.09.2018