Millainen kuljettaja, sellainen auto – lisävarusteet viimeistevät työsuhdeauton

Faktaa työsuhdeautoilusta 19.03.2018

jaa:

Millä perusteella lisävarusteet kannattaa valita? Entä miten lisävarusteet vaikuttavat leasingauton verotukseen?

Nykyään autoon kuin autoon on tarjolla lisävarusteita joka lähtöön. Autoilijasta riippuen osa varusteista on mielekkään autoilun kulmakiviä, kun taas osa saattaa tuntua suoranaisilta turhakkeilta. Jokaisen lisävarusteen lopullinen hyöty riippuukin aina käyttäjästä eikä oikeita  vastauksia ole – tärkeää on valita varusteet aina omien tarpeiden mukaan.

Varustelutaso on kiinni automerkistä ja -mallista

Varustetarjonta automerkkien ja -mallien välillä voi vaihdella suurestikin.

- Toisissa automerkeissä vakiovarusteet voivat olla varsin kattavat, kun taas toisen merkin kohdalla samanlaiseen varusteluun yltääkseen joutuu tilaamaan runsaasti lisävarusteita, toteaa LeasePlan Finland Oy:n teknisten asiantuntijapalveluiden päällikkö Heikki Helevä

Harva liisaaja kuitenkaan tyytyy vain vakiovarusteisiin. Tuhannella eurolla – tai joissain tapauksessa muutamalla satasella – voi saada autoonsa monipuolisen kattauksen varusteita, jotka edistävät käytettävyyttä ja turvallisuutta huomattavasti. Koska lisävarusteiden hinta jyvittyy koko leasingvuokra-ajalle, ei varusteiden valinta nosta työsuhdeautoilun hintaa merkittävästi vaan auttaa liisaajaa nauttimaan autoilusta täysin rinnoin.

Jos tietää kaipaavansa autoonsa runsaasti lisävarusteita, kannattaa tutustua automerkkien business-mallistoihin. Business-mallistojen autoissa lisävarusteet ovat usein suoraan hinnastossa, jolloin autoilija voi saada lisävarusteet edullisemmin kuin erikseen valittuna. Tuolloin myös auton verotusarvo on kohtuullisempi.

Lisävarusteet valitaan käyttötarkoituksen mukaan

Lisävarusteita valittaessa tulee miettiä, mitä autoilussa eniten arvostaa ja millaiseen käyttötarkoitukseen työsuhdeauto tulee.
 
Turvallisuutta parantavat lisävarusteet, kuten kaistavahti tai automaattinen hätäjarrutus, tekevät autoilusta astetta huolettomampaa. Turvallisuusnäkökulma korostuu erityisesti silloin, jos leasingautoa käyttää runsaasti yksityisajoihin ja perheen kuljettamiseen. 

Mitä uudempi auto, sitä todennäköisemmin monet turvallisuutta lisäävät varusteet löytyvät autosta vakiona. Tämän hetken Click & Drive -huippudiileistämme esimerkiksi Volvo Xc60 T8 Awd Business Aut ja Nissan MicraIg-T 90 S/s 5m/t Visia on varustettu älykkäällä kaistavahdilla.

Pitkiä matkoja työsuhdeautolla ajavien kannattaa miettiä eritoten autoilun mukavuutta. Työsuhdeautojen yleisimpiä lisävarusteita ovatkin käyttömukavuutta huomattavasti lisäävät lohkolämmitin sisäpistokkeella ja polttoainetoiminen lämmitin.

Monille myös auton ulkonäöllä on merkitystä, ja työsuhdeauto nähdään osana yrityksen imagoa. Esimerkiksi tyylikäs metalliväri on työsuhdeautojen suosituimpia lisävarusteita vuodesta toiseen. Todellista luksusta tarjoaa muun muassa BMW 5 Sarja Sedan 520d A Businessista vakiovarusteenakin löytyvä nahkainen urheiluohjauspyörä.

 

Lisävarusteiden vaikutus verotusarvoon

Lisävarusteiden määrä ja hinnat vaikuttavat auton hankintahintaan, joka osaltaan vaikuttaa työsuhdeautoilijan kannalta tärkeään lukuun: autoedun verotusarvoon.

Lisävarusteiden hinta kuitenkin jyvittyy tasaisesti koko leasingvuokra-ajalle, jonka ansiosta lisävarusteista ei synny suurta kuukausittaista kustannusta työsuhdeautoilijalle.

Laskimme, kuinka lisävarusteiden määrä vaikuttaa Volkswagen Passat Variantin hintoihin, kun sopimusaika on 48 kuukautta ja vuosittainen ajomäärä 20 000.

Kiinnostaako työsuhdeauto?

Tutustu mahtavaan valikoimaamme ja ota yhteyttä! Autamme sinua löytämään arvoisesi auton juuri sinulle sopivilla lisävarusteilla.
 

jaa:

Tilaa kirjoitukset

Lähetämme uudet sisällöt sähköpostiisi kuukausittain.

 

Lue myös

Kaikki pakettiauton leasingista

Tarvitsetko työssäsi pakettiautoa? Pakettiauton leasing on omistamista vaivattomampi, huolettomampi ja helpommin budjetoitava ratkaisu. Se sopii kaikille yrityksille, jotka tarvitsevat käyttöönsä 1–500 pakettiautoa. Tälle sivulle olemme koonneet runsaasti pakettiautoihin liittyvää materiaalia – ole hyvä!

Faktaa työsuhdeautoilusta 26.03.2019

Uusi BMW 3-sarjan sedan – laadukas työsuhdeauto

Oman segmenttinsä mittapuu, BMW 3-sarja, on uudistusten ansiosta jälleen yksi automaailman houkuttelevimmista autoista. Suosituimpien leasing-autojen joukossa vuosi toisensa jälkeen olevalla autolla on kuitenkin myös odotuksia lunastettavana. LeasePlanin huoltoleasing on vaivaton tapa hankkia alle uutuusmalli.

Faktaa työsuhdeautoilusta 08.03.2019

Hyödynnä veroetu hankkimalla työsuhdeauto vielä tänä vuonna

Hankkimalla työsuhdeauton käyttöösi vielä vuoden 2018 puolella, kuittaat itsellesi pienemmän verotusarvon jo vuodelle 2021. Auton kolmantena käyttövuonna tämä tarkoittaa jo satasien säästöä. LeasePlanin asiantuntijat etsivät allesi uuden, turvallisen auton nopeasti ja luotettavasti. 

Faktaa työsuhdeautoilusta 04.12.2018

Mitä koeajossa on otettava huomioon?

Sisätilat, vaihteisto, toiminnallisuudet, näkyvyys… Mihin seikkoihin työsuhdeautoilijan tulisi kiinnittää huomio uutta autoa koeajaessaan?

Faktaa työsuhdeautoilusta 06.09.2018