Millainen kuljettaja, sellainen auto – lisävarusteet viimeistevät työsuhdeauton

Faktaa työsuhdeautoilusta 19.03.2018

jaa:

Millä perusteella lisävarusteet kannattaa valita? Entä miten lisävarusteet vaikuttavat leasingauton verotukseen?

Nykyään autoon kuin autoon on tarjolla lisävarusteita joka lähtöön. Autoilijasta riippuen osa varusteista on mielekkään autoilun kulmakiviä, kun taas osa saattaa tuntua suoranaisilta turhakkeilta. Jokaisen lisävarusteen lopullinen hyöty riippuukin aina käyttäjästä eikä oikeita  vastauksia ole – tärkeää on valita varusteet aina omien tarpeiden mukaan.

Varustelutaso on kiinni automerkistä ja -mallista

Varustetarjonta automerkkien ja -mallien välillä voi vaihdella suurestikin.

- Toisissa automerkeissä vakiovarusteet voivat olla varsin kattavat, kun taas toisen merkin kohdalla samanlaiseen varusteluun yltääkseen joutuu tilaamaan runsaasti lisävarusteita, toteaa LeasePlan Finland Oy:n teknisten asiantuntijapalveluiden päällikkö Heikki Helevä

Harva liisaaja kuitenkaan tyytyy vain vakiovarusteisiin. Tuhannella eurolla – tai joissain tapauksessa muutamalla satasella – voi saada autoonsa monipuolisen kattauksen varusteita, jotka edistävät käytettävyyttä ja turvallisuutta huomattavasti. Koska lisävarusteiden hinta jyvittyy koko leasingvuokra-ajalle, ei varusteiden valinta nosta työsuhdeautoilun hintaa merkittävästi vaan auttaa liisaajaa nauttimaan autoilusta täysin rinnoin.

Jos tietää kaipaavansa autoonsa runsaasti lisävarusteita, kannattaa tutustua automerkkien business-mallistoihin. Business-mallistojen autoissa lisävarusteet ovat usein suoraan hinnastossa, jolloin autoilija voi saada lisävarusteet edullisemmin kuin erikseen valittuna. Tuolloin myös auton verotusarvo on kohtuullisempi.

Lisävarusteet valitaan käyttötarkoituksen mukaan

Lisävarusteita valittaessa tulee miettiä, mitä autoilussa eniten arvostaa ja millaiseen käyttötarkoitukseen työsuhdeauto tulee.
 
Turvallisuutta parantavat lisävarusteet, kuten kaistavahti tai automaattinen hätäjarrutus, tekevät autoilusta astetta huolettomampaa. Turvallisuusnäkökulma korostuu erityisesti silloin, jos leasingautoa käyttää runsaasti yksityisajoihin ja perheen kuljettamiseen. 

Mitä uudempi auto, sitä todennäköisemmin monet turvallisuutta lisäävät varusteet löytyvät autosta vakiona. Tämän hetken Click & Drive -huippudiileistämme esimerkiksi Volvo Xc60 T8 Awd Business Aut ja Nissan MicraIg-T 90 S/s 5m/t Visia on varustettu älykkäällä kaistavahdilla.

Pitkiä matkoja työsuhdeautolla ajavien kannattaa miettiä eritoten autoilun mukavuutta. Työsuhdeautojen yleisimpiä lisävarusteita ovatkin käyttömukavuutta huomattavasti lisäävät lohkolämmitin sisäpistokkeella ja polttoainetoiminen lämmitin.

Monille myös auton ulkonäöllä on merkitystä, ja työsuhdeauto nähdään osana yrityksen imagoa. Esimerkiksi tyylikäs metalliväri on työsuhdeautojen suosituimpia lisävarusteita vuodesta toiseen. Todellista luksusta tarjoaa muun muassa BMW 5 Sarja Sedan 520d A Businessista vakiovarusteenakin löytyvä nahkainen urheiluohjauspyörä.

 

Lisävarusteiden vaikutus verotusarvoon

Lisävarusteiden määrä ja hinnat vaikuttavat auton hankintahintaan, joka osaltaan vaikuttaa työsuhdeautoilijan kannalta tärkeään lukuun: autoedun verotusarvoon.

Lisävarusteiden hinta kuitenkin jyvittyy tasaisesti koko leasingvuokra-ajalle, jonka ansiosta lisävarusteista ei synny suurta kuukausittaista kustannusta työsuhdeautoilijalle.

Laskimme, kuinka lisävarusteiden määrä vaikuttaa Volkswagen Passat Variantin hintoihin, kun sopimusaika on 48 kuukautta ja vuosittainen ajomäärä 20 000.

Kiinnostaako työsuhdeauto?

Tutustu mahtavaan valikoimaamme ja ota yhteyttä! Autamme sinua löytämään arvoisesi auton juuri sinulle sopivilla lisävarusteilla.
 

jaa:

Lue myös

Pakettiauton varustelun ABC

Pakettiauton varustelulla saavutetaan merkittäviä hyötyjä yrityksen koosta riippumatta. Näin se käy!

Faktaa työsuhdeautoilusta 02.05.2019

Kaikki pakettiauton leasingista

Monelle yritykselle pakettiauto on yksi tärkeimmistä työvälineistä: jos auto seisoo, työt seisovat. Leasingin avulla saat auton sekä kaikki sen palvelut – korjauksista ja sijaisautoista vakuutuksiin – yhdellä, kiinteällä kuukausihinnalla. Tälle sivulle olemme koonneet runsaasti pakettiautoihin liittyvää materiaalia. Tutustu sisältöihin alta!

Faktaa työsuhdeautoilusta 02.05.2019

Ajoneuvojen päästömittaukset menevät uusiksi – tätä tarkoittaa WLTP

Ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen mittaustapa muuttuu. Uusi tapa WLTP on entistä tiukempi, mikä tarkoittaa sitä, että päästölukemat nousevat. Ensimmäisenä uuteen mittaustapaan siirtyivät henkilöautot, nyt vuorossa ovat pakettiautot. Siirtymäaika on parhaillaan menossa, mutta vaikutukset esimerkiksi autoverotuksen lopulliseen muotoon ovat vielä epäselviä.

Faktaa työsuhdeautoilusta 25.04.2019

Uutta WLTP-päästömittaustapaa aletaan soveltaa myös pakettiautoihin

Ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen uusi mittaustapa WLTP laajenee koskemaan myös pakettiautoja. Tämä tarkoittaa ajoneuvokohtaisten CO2-lukemien nousua, mikä puolestaan nostaa autoveroa. Uusi pakettiauto kannattaakin tilata hyvissä ajoin ennen kuin muutokset syyskuussa astuvat voimaan.

Faktaa työsuhdeautoilusta 25.04.2019