Hyödynnä veroetu hankkimalla työsuhdeauto vielä tänä vuonna

Faktaa työsuhdeautoilusta 04.12.2018

jaa:

Hankkimalla työsuhdeauton käyttöösi vielä vuoden 2018 puolella, kuittaat itsellesi pienemmän verotusarvon jo vuodelle 2021. Auton kolmantena käyttövuonna tämä tarkoittaa jo satasien säästöä. LeasePlanin asiantuntijat etsivät allesi uuden, turvallisen auton nopeasti ja luotettavasti. 

Mistä on kysymys?

Työsuhdeauto on luontoisetu, josta maksetaan verotusarvoa. Autoedun verotusarvo lasketaan auton rekisteriotteeseen merkityn käyttöönottovuoden mukaan määräytyvänä prosenttiosuutena uushankintahinnasta sekä siihen lisättynä kiinteänä summana. Hankkimalla työsuhdeauton vielä vuoden 2018 puolella, autosi siirtyy pienempään verotusarvoluokkaan eli ikäryhmään B jo vuonna 2021, joten veroedun saa hyödyksi jo käytännössä koko kolmannelle leasingvuodelle. Edun saadakseen hankittavan auton täytyy olla myös luovutettu käyttöön ennen vuoden vaihtumista.

LeasePlanista uusi auto on mahdollista saada alle vielä vuoden 2018 puolella – nopeasti ja luotettavasti. Asiantuntijamme auttavat kaikissa työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä ja etsivät tarvittaessa puolestasi tarpeisiisi sopivan auton.

- Automallista riippuen auton voi saada käyttöönsä parissakin päivässä. Viime hetkeen tilausta ei kuitenkaan kannata jättää. Palveluasiantuntijamme auttavat valitsemaan auton, jonka ehtii rekisteröidä ja luovuttaa vielä tänä vuonna, kertoo LeasePlanin SME Business Manager Pasi Lehtinen.

Auton siirtyessä vanhempaan ikäryhmään, verotusarvon pienenemisestä kertyvä säästö on merkittävä.

- Esimerkiksi vuoden 2016 lopussa rekisteröidyn, uushankintahinnaltaan 40 000 euron arvoisen työsuhdeauton (vapaa autoetu) verotusarvo alenee vuoden 2019 alusta 60 eur/kk. Nyt alkavana auton kolmantena kokonaisena käyttövuonna säästöä kertyy siis yhteensä 720 euroa.

Yksityisajojen määrä voi vaikuttaa verotusarvoon – hyödynnä veroetu nopeammin hankkimalla auto nyt

Autoedun arvo voi muuttua verotuksessa, mikäli yksityisajoja tulee poikkeuksellisen paljon tai vähän. On hyvä huomioida, että esimerkiksi asunnon ja työpaikan väliset matkat ovat yksityisajoa.

Mikäli yksityisajojen määrä ylittää vuodessa 18 000 kilometriä, lasketaan autoedun arvo ajettujen yksityisajokilometrien perusteella alla olevan taulukon mukaisesti. Myös tässä tapauksessa auto siirtyy nopeammin pienemmän verotusarvon luokkaan, jos se rekisteröidään ja luovutetaan käyttöön vielä vuoden 2018 puolella.

Kilometriperusteista arvon laskentaa on oikeus käyttää myös silloin, jos yksityisajoja on poikkeuksellisen vähän ja autoetu tulee tällä tavoin laskettuna edullisemmaksi kuin kiinteällä summalla.

Yksityisajojen määrä osoitetaan ajopäiväkirjaa pitämällä.

Kiinnostuitko? Myyntipalvelumme asiantuntijat auttavat löytämään tarpeisiisi sopivan auton ja neuvovat kaikissa leasingiin liittyvissä kysymyksissä.

jaa:

Tilaa kirjoitukset

Lähetämme uudet sisällöt sähköpostiisi kuukausittain.

 

Lue myös

Kaikki pakettiauton leasingista

Tarvitsetko työssäsi pakettiautoa? Pakettiauton leasing on omistamista vaivattomampi, huolettomampi ja helpommin budjetoitava ratkaisu. Se sopii kaikille yrityksille, jotka tarvitsevat käyttöönsä 1–500 pakettiautoa. Tälle sivulle olemme koonneet runsaasti pakettiautoihin liittyvää materiaalia – ole hyvä!

Faktaa työsuhdeautoilusta 26.03.2019

Uusi BMW 3-sarjan sedan – laadukas työsuhdeauto

Oman segmenttinsä mittapuu, BMW 3-sarja, on uudistusten ansiosta jälleen yksi automaailman houkuttelevimmista autoista. Suosituimpien leasing-autojen joukossa vuosi toisensa jälkeen olevalla autolla on kuitenkin myös odotuksia lunastettavana. LeasePlanin huoltoleasing on vaivaton tapa hankkia alle uutuusmalli.

Faktaa työsuhdeautoilusta 08.03.2019

Mitä koeajossa on otettava huomioon?

Sisätilat, vaihteisto, toiminnallisuudet, näkyvyys… Mihin seikkoihin työsuhdeautoilijan tulisi kiinnittää huomio uutta autoa koeajaessaan?

Faktaa työsuhdeautoilusta 06.09.2018