Hyödynnä veroetu hankkimalla työsuhdeauto vielä tänä vuonna

Faktaa työsuhdeautoilusta 04.12.2018

jaa:

Hankkimalla työsuhdeauton käyttöösi vielä vuoden 2018 puolella, kuittaat itsellesi pienemmän verotusarvon jo vuodelle 2021. Auton kolmantena käyttövuonna tämä tarkoittaa jo satasien säästöä. LeasePlanin asiantuntijat etsivät allesi uuden, turvallisen auton nopeasti ja luotettavasti. 

Mistä on kysymys?

Työsuhdeauto on luontoisetu, josta maksetaan verotusarvoa. Autoedun verotusarvo lasketaan auton rekisteriotteeseen merkityn käyttöönottovuoden mukaan määräytyvänä prosenttiosuutena uushankintahinnasta sekä siihen lisättynä kiinteänä summana. Hankkimalla työsuhdeauton vielä vuoden 2018 puolella, autosi siirtyy pienempään verotusarvoluokkaan eli ikäryhmään B jo vuonna 2021, joten veroedun saa hyödyksi jo käytännössä koko kolmannelle leasingvuodelle. Edun saadakseen hankittavan auton täytyy olla myös luovutettu käyttöön ennen vuoden vaihtumista.

LeasePlanista uusi auto on mahdollista saada alle vielä vuoden 2018 puolella – nopeasti ja luotettavasti. Asiantuntijamme auttavat kaikissa työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä ja etsivät tarvittaessa puolestasi tarpeisiisi sopivan auton.

- Automallista riippuen auton voi saada käyttöönsä parissakin päivässä. Viime hetkeen tilausta ei kuitenkaan kannata jättää. Palveluasiantuntijamme auttavat valitsemaan auton, jonka ehtii rekisteröidä ja luovuttaa vielä tänä vuonna, kertoo LeasePlanin SME Business Manager Pasi Lehtinen.

Auton siirtyessä vanhempaan ikäryhmään, verotusarvon pienenemisestä kertyvä säästö on merkittävä.

- Esimerkiksi vuoden 2016 lopussa rekisteröidyn, uushankintahinnaltaan 40 000 euron arvoisen työsuhdeauton (vapaa autoetu) verotusarvo alenee vuoden 2019 alusta 60 eur/kk. Nyt alkavana auton kolmantena kokonaisena käyttövuonna säästöä kertyy siis yhteensä 720 euroa.

Yksityisajojen määrä voi vaikuttaa verotusarvoon – hyödynnä veroetu nopeammin hankkimalla auto nyt

Autoedun arvo voi muuttua verotuksessa, mikäli yksityisajoja tulee poikkeuksellisen paljon tai vähän. On hyvä huomioida, että esimerkiksi asunnon ja työpaikan väliset matkat ovat yksityisajoa.

Mikäli yksityisajojen määrä ylittää vuodessa 18 000 kilometriä, lasketaan autoedun arvo ajettujen yksityisajokilometrien perusteella alla olevan taulukon mukaisesti. Myös tässä tapauksessa auto siirtyy nopeammin pienemmän verotusarvon luokkaan, jos se rekisteröidään ja luovutetaan käyttöön vielä vuoden 2018 puolella.

Kilometriperusteista arvon laskentaa on oikeus käyttää myös silloin, jos yksityisajoja on poikkeuksellisen vähän ja autoetu tulee tällä tavoin laskettuna edullisemmaksi kuin kiinteällä summalla.

Yksityisajojen määrä osoitetaan ajopäiväkirjaa pitämällä.

Kiinnostuitko? Myyntipalvelumme asiantuntijat auttavat löytämään tarpeisiisi sopivan auton ja neuvovat kaikissa leasingiin liittyvissä kysymyksissä.

jaa:

Lue myös

Pakettiauton varustelun ABC

Pakettiauton varustelulla saavutetaan merkittäviä hyötyjä yrityksen koosta riippumatta. Näin se käy!

Faktaa työsuhdeautoilusta 02.05.2019

Kaikki pakettiauton leasingista

Monelle yritykselle pakettiauto on yksi tärkeimmistä työvälineistä: jos auto seisoo, työt seisovat. Leasingin avulla saat auton sekä kaikki sen palvelut – korjauksista ja sijaisautoista vakuutuksiin – yhdellä, kiinteällä kuukausihinnalla. Tälle sivulle olemme koonneet runsaasti pakettiautoihin liittyvää materiaalia. Tutustu sisältöihin alta!

Faktaa työsuhdeautoilusta 02.05.2019

Ajoneuvojen päästömittaukset menevät uusiksi – tätä tarkoittaa WLTP

Ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen mittaustapa muuttuu. Uusi tapa WLTP on entistä tiukempi, mikä tarkoittaa sitä, että päästölukemat nousevat. Ensimmäisenä uuteen mittaustapaan siirtyivät henkilöautot, nyt vuorossa ovat pakettiautot. Siirtymäaika on parhaillaan menossa, mutta vaikutukset esimerkiksi autoverotuksen lopulliseen muotoon ovat vielä epäselviä.

Faktaa työsuhdeautoilusta 25.04.2019

Uutta WLTP-päästömittaustapaa aletaan soveltaa myös pakettiautoihin

Ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen uusi mittaustapa WLTP laajenee koskemaan myös pakettiautoja. Tämä tarkoittaa ajoneuvokohtaisten CO2-lukemien nousua, mikä puolestaan nostaa autoveroa. Uusi pakettiauto kannattaakin tilata hyvissä ajoin ennen kuin muutokset syyskuussa astuvat voimaan.

Faktaa työsuhdeautoilusta 25.04.2019