Huoltoleasingin usein kysytyt kysymykset

Faktaa työsuhdeautoilusta 20.10.2017

jaa:

Katso tästä vastaukset yleisimpiin huoltoleasing-sopimuksiin liittyviin kysymyksiin.

Mitä kaikkea huoltoleasing pitää sisällään?

Lue täältä tarkemmin, mitä kaikkea huoltoleasing-auton vuokrahinta pitää sisällään.

Mitkä kortit sopivat polttoainekorteiksi ja miten polttoaineet laskutetaan?

Shell ja S-business. Polttoaineet laskutetaan käytön mukaan kuukausittain.

Sopimuksen ennenaikainen purkaminen: jos yrityksen tilanne muuttuu ja auto tulee palauttaa kesken sopimuskauden, paljonko on purkukustannus?

Purkukustannus on 35 % jäljellä olevista vuokrista (kuitenkin vähintään kolmen kuukauden vuokra). 

Onko LeasePlanilta mahdollista saada apua nykyisen auton myynnin kanssa? 

Ei ole. Nykyisen auton myynti voidaan hoitaa mahdollisuuksien mukaan autoliikkeessä, josta uusi auto tilataan tai LeasePlanin yhteistyökumppanin Kamuxin kanssa, joka voi tarvittaessa toimittaa autosta ostotarjouksen.

Mitä eroa on leasingvuokralla ja verotusarvolla?

Leasingvuokra on yrityksen LeasePlanille maksama kuukausiveloitus, joka sisältää auton vuokrauskulut.

Verottaja määrittelee auton verotusarvon, joka määräytyy auton ostohetken hinnaston mukaisesta auton hinnasta sekä lisävarusteiden hinnasta lukuunottamatta tavanomaisia talvirenkaita.

Kuka saa ajaa työsuhdeautollani?

Yleinen käytäntö on, että samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet saavat käyttää autoa samoin kuin kollegat. Asia kannattaa kuitenkin varmistaa yritykseltä, joka on auton vuokralleottaja ja vastaa auton kustannuksista.

Mitä minun tulee huomioida uutta autoa vastaanottaessani?

Uusi auto luovutetaan käyttöösi autoliikkeessä. Automyyjän kanssa on hyvä käydä auton toiminnot läpi ja samalla tarkistaa, että auto on tilatun mukainen ja että kaikki tilatut varusteet on toimitettu. LeasePlan on toimittanut automyyjälle luovutuslomakkeen, joka sinun tulee yhdessä automyyjän kanssa allekirjoittaa. Mikäli havaitset vikoja tai puutteita autossa, tulee ne kirjata luovutuslomakkeelle. Mikäli auto tai varusteet eivät vastaa tilausta, älä vastaanota autoa vaan pyydä autoliikettä olemaan yhteydessä LeasePlaniin. LeasePlan toimittaa tarvittavat dokumentit yritykseesi autoedun huomioimiseksi palkanlaskennassa.

Mitä tulee huomioida viedessäni auton ulkomaille?

Auton maastavientiin tarvitaan auton omistajalta maastavientilupa. EU:n ja ETA:n ulkopuoliseen maahan matkustaessa tulee mukana olla vakuutusyhtiöltä Green Card, eli liikennevakuutuksen todistekortti. Tarkista myös yrityksesi säännöt auton viennistä ulkomaille.

Selvitä aina matkakohteittesi pakolliset varusteet. Esimerkiksi Baltian maissa auton pakollisia varusteita ovat varoituskolmio, palosammutin ja ensiapulaukku, ja turvaliiviä suositellaan. Lisäksi rekisteriote tulee ottaa autoon mukaan. Rekisteriotteiden ollessa nykyisin sähköisessä muodossa, voi rekisteriin merkitty 2. haltija noutaa tulostetun rekisteriotteen lähimmältä katsastuskonttorilta. 

Sisältyykö rengassäilö huoltoleasing-sopimukseen?

Ei sisälly. 

Sisältyykö tuulilasivakuutus huoltoleasing-sopimukseen? 

Ei sisälly. Kiveniskeymien korjaus kuitenkin 0 euroa, jolla lisätään käyttöikää tuulilasille ja näin ollen sopimuskauden aikana voi säästyä useampikin turha omavastuuosuus.

jaa:

Tilaa kirjoitukset

Lähetämme uudet sisällöt sähköpostiisi kuukausittain.

 

Lue myös

Autoetu työntekijän näkökulmasta - tiedä ainakin tämä työsuhdeauton käyttämisestä, hankinnasta ja veroista

Tavoitteena työsuhdeauto? Tiedätkö, kannattaako sinun valita käyttöetu vai vapaa autoetu? Mitä sanoo verottaja? Entä kuinka monta kilometriä saat autolla ajaa?

Faktaa työsuhdeautoilusta 08.02.2018

Autoedun verojen ABC – Yrittäjä, tämä sinun tulee tietää työsuhdeauton verotuksesta

Milloin tarvitaan ajopäiväkirjaa? Kannattaako vapaa autoetu vai käyttöetu?

Faktaa työsuhdeautoilusta 06.11.2017

Autoleasingin sanasto – tunne liisauksen tärkeimmät termit

Valitako käyttöetu vai vapaa autoetu? Mitä eroa on huoltoleasingilla ja rahoitusleasingilla? Täältä löydät selitykset tärkeimmille liisaukseen liittyville termeille.

Faktaa työsuhdeautoilusta 05.10.2017